Estúdio 41

Sede da Newe

Sede da Newe 

Estúdio 41

Sede da Newe
© Eron Costin

ARCHITECTS
Estúdio 41

DESIGN TEAM
Emerson Vidigal, Eron Costin, Fabio Faria, Martin Goic

LEAD ARCHITECT
João Gabriel Rosa

LANDSCAPE DESIGN
Paula Farage

COLLABORATORS
Beatriz Dutra, Caetano Kuster Dos Santos, Camila De Andrade, Charlles Furtado, Evelyn Moreira Farias, Guilherme Fernando Pinto, Tamy Pesinato

WOODEN STRUCTURE
Norimasa Ishikawa

PHOTOGRAPHS
Eron Costin

AREA
230 M²

YEAR
2023

LOCATION
São José Do Rio Preto, Brazil

CATEGORY
Office Buildings

Sede da Newe
© Eron Costin

The redesign of the existing warehouse to house the Newe company headquarters stands out for the introduction of a new volume that encompasses all scheduled activities.

It is a box inserted inside another, providing a unique spatial dynamic, characterized by a longitudinal format. 

This internal layout creates an environment of arrival, welcome and interaction.

Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin

The architectural proposal incorporates the strategic use of translucent tiles on the roof, in addition to front and side panels made of cobogós.

These elements are used with the aim of maximizing the entry of natural light onto the two main surfaces of the external box.

This approach not only promotes natural lighting, but also facilitates connection with the adjacent gardens, present on the borders of the space.

Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin

The strategy adopted for this project is to improve the functionality of the existing space, integrating it efficiently with the outdoor environment.

The introduction of the internal box, with its longitudinal arrangement, redefines the perception of space, transforming it into an inviting place for interactions and meetings. 

Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin

The choice of transparent and light-permeable materials is one of the main pillars of this architectural concept, aiming to create a bright and airy internal atmosphere.

The synergy between the translucent tiles on the roof and the cobogó panels not only allows for abundant natural lighting, but also establishes a fluid relationship between internal and external spaces, strengthening the connection with the surrounding gardens.

Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin

In this way, the project not only meets the company's functional needs, but also redefines the spatial experience, transforming the warehouse into a welcoming environment integrated with the surrounding nature.

Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin


Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin


Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin
Sede da Newe
© Eron Costin


Sede da Newe
Antes e depois. Image © Eron Costin


Sede da Newe
Section - AA
Sede da Newe
Section - BB
Sede da Newe
Section - CC
Sede da Newe
Elevation - Front


Sede da Newe
Plan - Site
Sede da Newe
Plan - Ground floor
Sede da Newe
Plan - Mezzanine
Sede da Newe
Detail

Estúdio 41
T +55 41 992464880
Estúdio 41
Rua Ébano Pereira, 11, Sala 701/702 Cep 80410 240, Curitiba/pr, Brazil