PMC House
© Manuel Sá

PMC HOUSE

Rocco Arquitetos

AREA
277 m²

YEAR
2021

MANUFACTURERS
Marmoraria VMG, Mc Perfil, Rewood

LEAD ARCHITECT
Giancarlo Rocco

STRUCTURAL ENGINEERING
Jairo Correa Junior

COLLABORATORS
Ana Lúcia Pasquali Rocco, Luciano Rocco

LANDSCAPE
Mercado Verde

LOCATION
Ibiúna, Brazil

PHOTOGRAPHS
Manuel Sá

CATEGORY
Houses

The project program was to design new leisure and social area for a family in an already built residence.

PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá

The project should include a swimming pool, a solarium, and a covered area that would accommodate a full kitchen, a dining area, a living room, and a dressing room. The space should be as wide and open as possible, in order to explore the surrounding views.

PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá

This covered area was conceived as a large wooden pavilion, made of eucalyptus GLULAM (glued laminated timber). Two main beams of 17m in length support a pergola.

PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá

Wood is also present in the floor coverings: demolition wood on the internal floors and “cumaru” wood deck in the solarium around the pool.

Large glazed sliding panels make up the side closures. As it is a space widely used at night, the lighting deserved special attention.

PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá

Indirect linear lighting was installed on the entire perimeter, over the wooden beams.

PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá

The spatial design is clean and simple. The construction has reasonably large dimensions but becomes visually light and discreet in the landscape.


PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá
PMC House
© Manuel Sá


PMC House
Ground Floor Plan
PMC House
Section and Details