Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

DEWEY SCHOOLS

1+1>2 Architects

INTERIOR DESIGN
Dplus Vietnam

MANUFACTURERS
Dulux, Inax, Kone, Gia Loi Joint Stock Company, Hoa Phat, Lg, Trane Technologies, Virco Manufacturing Corporation, Xingfa

LANDSCAPE
Dplus Vietnam

CHIEF ARCHITECT
Hoang Thuc Hao

SITE AREA
8344 m2

DESIGN TEAM
Do Minh Duc, Nguyen Xuan Ngoc, Le Dinh Hung, Le Quang Viet, Nguyen Nam Duong, Pham Hong Ngoc

CLIENT
Edufit Education Group Joint Stock Company

STRUCTURE AND MEP
Inros Lackner Vietnam

LOCATION
Lô H3-lc Khu Đô Thị Starlake Tây Hồ Tây, Khu Đô Thị Tây Hồ Tây, Bắc Từ Liêm, Hà Nội, Vietnam, Vietnam

CATAGORY
Schools, Elementary & Middle School, High School

AREA
39968 m²

YEAR
2020

The project encompasses an area of 2ha, located in the Tay Ho Tay New Urban Zone.

The goal is to design a complex for inter-level education from preschool to high school, including personal development facilities such as a performance center and swimming school.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

The Dewey schools’ architectural features manifest a modern, and liberal ambiance, standing as a landmark in the wider land area.

The system of corridors bridges all functional zones to form a solid unit. In between these zones are the playgrounds, sports fields, and green areas.

The main entrance is highlighted by a grand concave corridor, which is curved backward to make an open and welcoming square.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

The vertical sunshades are disposed at the longer sides of the project to control the amount of solar radiation.

The design also considers the outer flow of natural elements, human movement, and traffic. The facades are created with volumetric blocks, weaving in vertical and horizontal lines placement.

The complex consists of three main functional zones: the classroom's openings are positioned primarily along the North-South axis; the common area (canteen, library, multifunctional gymnasium) is placed right at the center to ensure direct access from all directions; and the semi-detached administrative area.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

The internal circulation is also carefully calculated, each route is reserved for a specific user to prevent congestion.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

The three entrances steer one-way traffic: One lane is for private vehicles to pick up the students, the remains are for the buses, and the theater - swimming school block.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

The school, in general, is friendly and convenient. The building design comes from the form of the site itself, with respect for the surroundings, social responsibility, and sustainability in mind.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach
Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach

This is to ensure that students at The Dewey schools are able to experience an ideal learning environment, where modern facilities do not compromise the relevant and cozy feel of the place.

Dewey Schools ==
© Nguyen Thai Thach


Dewey Schools ==
Site Plan
Dewey Schools ==
Location


Dewey Schools ==
Section A-A
Dewey Schools ==
Section B-B


Dewey Schools ==
Plan - First Floor
Dewey Schools ==
Plan - Second Floor
Dewey Schools ==
Plan - Third Floor
Dewey Schools ==
Plan - Fourth Floor
Dewey Schools ==
Plan - Fifth Floor
Dewey Schools ==
Diagrams